Dania główne


Karkówka z sosem tzatzyki, ziemniaki opiekane, bukiet surówek
24 zł
Soczysty kotlet schabowy z ziemniakami gotowanymi i kapustą zasmażaną
24 zł
Golonka tylna opiekana w sosie miodowo-musztardowym z frytkami i bukietem surówek
38 zł
Żeberka duszone w sosie własnym z ziemniakami opiekanymi i bukietem surówek
24 zł
Pierś z kurczaka z pieczarkami , ziemniakami opiekanymi i bukietem surówek
24 zł
Bitki wołowe z sosem grzybowym , kopytkami i bukietem surówek
26 zł
Kaczka duszona z pachnącym jabłkiem podawana z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi
35 zł
Pieczone udko z kaczki z pachnącym jabłkiem podawane z ziemniakami gotowanymi i buraczkami zasmażanymi
36 zł
Grillowany filet z kurczaka z sosem tzatzyki, frytki i bukiet surówek
25 zł
Placek po łowicku z gulaszem wołowym , polany sosem grzybowym
26 zł
Danie wiejskie: jajka sadzone, ziemniaki z boczkiem, ogórek i kefir (danie podawane od poniedziałku do piątku )
18 zł
Policzki wieprzowe podawane z kaszą pęczak i buraczkami na ciepło
25 zł
Sztuka miesa wołowego w sosie chrzanowym, ziemniaki gotowane, bukiet surówek
25 zł
Gicz jagnięca, kluski śląskie, surówka z buraków
39 zł







Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: "Europa inwestująca w obszary wiejskie".
Operacja pn. "Rozwój działalności gospodarczej pod nazwą Oberża pod Złotym Prosiakiem w Nieborowie"
mająca na celu rozwój działalności gospodarczej pod nazwą "Oberża pod Złotym Prosiakiem" świadczącej usługi turystyczne na obszarze LGD i wprowadzenie rozwiązań pro środowiskowych w przedsiębiorstwie projektodawcy poprzez realizację inwestycji, stworzenie 2 miejsc pracy dla osób bezrobotnych i wprowadzenie innowacyjnego produktu turystycznego na obszarze LGD
współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania"Wsparcie na wdrożenie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.


projekt oraz wykonanie: Strony internetowe Łowicz